Quantcast
Channel: News @ DjSuperStore - Tot ce trebuie sa stii in DJing!
Viewing all articles
Browse latest Browse all 316

Camaradul de care aveai nevoie in setupul tau - Pioneer DDJ SP1

$
0
0

O portiune rupta din DDJ-SX devine DDJ-SP1, un MIDI controller USB. Pioneer DDJ-SP1 este special conceput sa integreze functiile Serato DJ (versiunea 1.5+) intr-un pachet compact. Acest pachet este completat de 16 paduri pentru efecte si sample-uri, butoane si knoburi pentru reglarea intensitatii efectelor, precum si sectiunea de navigare a acestora. DDJ-SP1 se foloseste ca un controller secundar, interconectat cu un controller Serato DJ principal sau cu un setup de mixer + DVS, in acest fel oferind functiile avansate ale lui DDJ-SX. DDJ-SP1 poate fi folosit de asemenea cu orice controller ce dispune de functia DVS.

Desi este un controller destul de mic, DDJ-SP1 este construit aproape in totalitate din metal ceea ce il face foarte rezistent in timp. Butoanele si padurile au leduri colorate pentru a putea distinge cu usurinta modul activ. DDJ-SP1 seamana foarte mult cu DDJ-SX atat ca aspect, cat si ca functionalitate si aranjament al functiilor. Nu vine insa cu varianta completa de Serato DJ, ceea ce insemana este necesar un computer cu Serato DJ complet, deja activat. Odata instalata si activata varianta completa a lui Serato DJ, mai este nevoie doar de conectarea lui DDJ-SP1 prin cablul USB cu care vine in pachet si acesta fiind mapat nativ va functiona direct fara alte setari sau modificari. Controlul cuepointurilor, al sample-urilor, al loopurilor si functia Roll este posibil cu ajutorul celor 16 paduri sensibile la velocitate. DDJ-SP1 poate controla pana la 4 deckuri folosind sectiunea Deck iluminata prin 2 butoane de culoare verde. Pe mijlocul controllerului gasim un knob mare care serveste si ca buton, folosit pentru navigarea folderelor si a playlisturilor afisate in Serato DJ. Deasupra acestuia se gaseste sectiunea Deck mentionata mai devreme, cu cele 2 butoane de comutare a deckurilor 3 si 4 care odata active se aprind intr-o nuanta de verde. Putin mai sus gasim sectiunea FX Assign cu care putem atribui modulele FX1 si FX2 unui deck. Utilizatorul poate atribui efectele deckurilor 3 si 4 folosind butonul Shift. Sub knobul destinat navigarii este butonul Back, care foloseste si pentru a modifica unele optiuni ale lui DDJ-SP1 in combinatie cu butonul Shift. Butoanele Load/Prepare si Load sunt clasicele butoane pentru incarcarea pieselor pe deckuri.

 

 

Cea mai buna caracteristica a lui DDJ-SP1 sunt cele 16 paduri care pot fi folosite pentru a controla multe functii similare celor de pe DDJ-SX. Padurile sunt exact cele de pe DDJ-SX1, fiind confectionate din cauciuc si avand aceeasi functionalitate. Padurile impartite cate 8 pe fiecare deck sunt de asemenea sensitive la velocitate, ceea ce inseamna ca pot simti cat de tare sunt apasate. Nu au iluminare RGB precum DDJ-SX2, dar albastrul disponibil si face treaba foarte bine si nu putem decat sa ne gandim la o versiune mk2 pentru acest update. Se pot folosi pentru a controla HotCue-urile, functia Roll, Slicer si Sampler. In combinatie cu butonul Shift, aceste functii se transforma in Hot Loop, Auto Loop, Manual Loop si Velocity Sensitive Sampler.

 

 

Deasupra padurilor este butonul Sync cu ajutorul caruia utilizatorii pot sincroniza BPM-ul fiecarui deck. Apasand butonul Sync impreuna cu Shift, functia Sync se dezactiveaza. In vecinatatea acestuia este butonul Slip, care activeaza Slip Mode. Slip Mode ofera posibilitatea de a manipula piesa folosind loopuri si cuepointuri, dar odata dezactivat, piesa continua de unde a ramas inaintea activarii modului Slip. Langa butonul Slip, este butonul Censor, care ajuta la cenzurarea unor sunete sau a unor cuvinte nedorite, punand piesa in modul reverse. Knobul Auto Loop activeaza functia Automatic Loop, caruia i se poate seta lungimea rotind acel knob.

 

 

In partea de sus a controllerului, gasim sectiunea destinata controlului efectelor. In partea stanga este sectiunea FX1, iar in partea dreapta sectiunea FX2. Knoburile fiecarui efect sunt cauciucate si luminate si pot activa pana la 3 efecte pe fiecare sectiune.

 

 

Concluzia? Pioneer DDJ-SP1 este controllerul perfect pentru cei care nu au acces la un controller cu paduri si functii avansate precum Slip Mode si Slicer, dar este si un camarad excelent pentru cei care folosesc functia DVS. Din pacate nu poate fi folosit standalone, ceea ce poate vom vedea intr-o versiune mk2.

Pioneer DDJ-SP1 este disponibil in showroom-ul DjSuperStore la pretul de 1799.90lei si poate fi comandat online de aici.

Mai jos putem vedea o rutina in care este folosit Pioneer DDJ SP1 in combinatie cu doua platane Reloop RP7000 si mixerul Ecler Nuo 4.0




Viewing all articles
Browse latest Browse all 316

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48