Probabil am auzit cu totii de Algoriddim djay, insa nu prea il luam in seama. Asa cum lumea este fixata pe iPhone, asa si majoritatea djilor digitali vad doar Serato DJ si Traktor. De ce?
Din cate stiu / stim, din experienta si istorie, djingul este o arta, o simtire, o pasiune, un mod de a te exprima si in acest domeniu tot timpul trebuie sa rupi bariera, altfel exista acea plafonare despre care vorbeam intr-un articol precedent. Deci, de ce sa nu incercam si softuri noi, care poate ne ofera ceva mai mult sau cu care ne intelegem mai bine sau care ne-ar placea mai mult?
Proaspat lansat in varianta PRO, djay este intr-o continua crestere, intr-un continuu update si intra pe piata in forta, insa… nu prea este bagat in seama cum ar trebui sau cum ar merita. Cu ultimele updateuri djay PRO primeste compatibilitate cu toate controllerele Pioneer si cu unele de la Numark.
Utilizatorii de Mac primesc cu versiunea djay PRO 1.2 suport pentru trackpadul multifunctional al laptopurilor si integrare plug and play pentru cele mai cunoscute controllere. Aditional fata de cele deja suportate (Pioneer CDJ 2000 Nexus, CDJ 900 Nexus si XDJ 1000), djay primeste suport pentru Pioneer DDJ SB, SR, SX, SX2 si SZ, plus Numark Mixtrack si Mixtrack Pro 3, dar si bine cunoscutul N4. Pentru prima data utilizatorii acestor controllere pot mixa direct din Spotify folosind echipamentul existent. Pe langa aceste compatibilitati, djay PRO introduce control prin gesturi pentru trackpadul multitouch gasit pe laptopurile Apple. Avand suport pentru doar 2 degete momentan, touchpadul poate lucra ca mixer, fadere pentru tempo, filtru, egalizator, FXuri, oferind si o acuratete foarte ridicata. Folosind doua degete intr-o miscare circulara inainte si inapoi poti activa functia de spin mimand foarte bine miscarea jogului. Desi trebuie sa vorbeam despre faptul ca atentia trebuie sa ne-o atribuim catre public sau consola si nu spre laptop, djay PRO 1.2 transforma touchpadul si intr-un touchstrip.
Un filmulet cu toate functiile noi poate fi urmarit aici: